STOŁÓWKA


Numery  kontaktowe:
Kierownik świetlicy: 
32 21 89 122 wew. 20
Intendentka  
32 21 89 122 wew. 19 

Opłaty za obiady w miesiącu lutym  wynoszą 13x3,50 zł = 45,50 zł

Każde dziecko otrzymało pasek z kwotą do zapłaty. Kwotę tę można również sprawdzić w tabeli znajdującej się pod jadłospisem (każda rodzina ma indywidualny numer umowy). 
Można także uzyskać informację telefoniczną.

Każdą nieobecność dziecka należy zgłosić do godz. 8:00 telefonicznie : 21 89 122 w. 19.
Termin płatności: 
16 luty 2018

Numer konta:  73 8435 0004 0000 0003 1844 0005

JADŁOSPIS


26 luty – 2 marzec

PONIEDZIAŁEK 
Alergeny
I danie
Rosół z ryżem
1, 5,

1
Zboża zawierające gluten
2
Białka mleka krowiego
3 Jaja
4
ryba
5 Seler
6 Orzechy
7 Orzechy ziemne

II danie
Kluski z mięsem , kompot, owoc
WTOREK 

I danie
Zupa fasolowa

II danie
Ziemniaki, udziec z kurczaka, marchewka z groszkiem,  kompot, owoc
ŚRODA 

I danie
Rosół z lanym ciastem
1, 2,  3, 5
II danie
Ryż, pulpety w sosie paprykowo-pomidorowym, sałatka szwedzka, kompot, owoc
CZWARTEK

I danie
Zupa selerowa
3, 5,
II danie
Ziemniaki, hamburger wieprzowo-wołowy, kapusta biała gotowana, kompot, owoc
 PIĄTEK

I danie
Żurek śląski
1,2
II danie
Ziemniaki, kaszanka, surówka z kapusty kiszonej,  kompot, owoc
SMACZNEGO

Lista uczniów korzystających ze stołówki szkolnej zgodnie z umowami

opłata za miesiąc luty 2018


Numer umowy
Kwota do zapłaty
Uwagi
1/2017/2018
45,50 zł

2/2017/2018
45,50 zł

3/2017/2018
136,50 zł

4/2017/2018
28,00 zł
5 zwrotów
5/2017/2018
45,50 zł

6/2017/2018
45,50 zł

7/2017/2018
45,50 zł

8/2017/2018
45,50 zł

9/2017/2018
45,50 zł

10/2017/2018
91,00 zł

11/2017/2018
45,50 zł

12/2017/2018
136,50 zł

13/2017/2018
45,50 zł

14/2017/2018
45,50 zł

15/2017/2018
14,00 zł
9 zwrotów
16/2017/2018
45,50 zł

17/2017/2018
45,50 zł

18/2017/2018
45,50 zł

19/2017/2018
21,00 zł

20/2017/2018
45,50 zł

21/2017/2018
45,50 zł

22/2017/2018
45,50 zł

23/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
24/2017/2018
45,50 zł

25/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
26/2017/2018
45,50 zł

27/2017/2018
91,00 zł

28/2017/2018
45,50 zł

29/2017/2018
45,50 zł

30/2017/2018
45,50 zł

31/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
32/2017/2018
45,50 zł

33/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
34/2017/2018
45,50 zł

35/2017/2018
45,50 zł

36/2017/2018
45,50 zł

37/2017/2018
45,50 zł

38/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
39/2017/2018
45,50 zł

40/2017/2018
91,00 zł

41/2017/2018
45,50 zł

42/2017/2018
45,50 zł

43/2017/2018
77,00 zł
4 zwroty
44/2017/2018
38,50 zł
2 zwroty
45/2017/2018
45,50 zł

46/2017/2018
70,00 zł
21 zł zwrotu
47/2017/2018
45,50 zł

48/2017/2018
45,50 zł

49/2017/2018
45,50 zł

50/2017/2018
45,50 zł

51/2017/2018
91,00 zł

52/2017/2018
91,00 zł

53/2017/2018
45,50 zł

54/2017/2018
80,50 zł
3 zwroty
55/2017/2018
91,00 zł

56/2017/2018
45,50 zł

57/2017/2018
91,00 zł

58/2017/2018
--------------

59/2017/2018
45,50 zł

60/2017/2018
45,50 zł

61/2017/2018
45,50 zł

62/2017/2018
91,00 zł

63/2017/2018
56,00 zł
10 zwrotów
64/2017/2018
45,50 zł

65/2017/2018
45,50 zł

66/2017/2018
45,50 zł

67/2017/2018
80,50 zł
3 zwroty
68/2017/2018
91,00 zł

69/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
70/2017/2018
91,00 zł

71/2017/2018
45,50 zł

72/2017/2018
91,00 zł

73/2017/2018
45,50 zł

74/2017/2018
45,50 zł

75/2017/2018
31,50 zł
14 zł zwrotu
76/2017/2018
45,50 zł

77/2017/2018
45,50 zł

78/2017/2018
91,00 zł

79/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
80/2017/2018
45,50 zł

81/2017/2018
45,50 zł

82/2017/2018
45,50 zł

83/2017/2018
91,00 zł

84/2017/2018
45,50 zł

85/2017/2018
45,50 zł

86/2017/2018
45,50 zł

87/2017/2018
38,50 zł
2 zwroty
88/2017/2018
45,50 zł

89/2017/2018
45,50 zł

90/2017/2018
45,50 zł

91/2017/2018
45,50 zł

92/2017/2018
45,50 zł

93/2017/2018
45,50 zł

94/2017/20180
28,00 zł
2 zwroty
95/2017/2018
45,50 zł

96/2017/2018
45,50 zł

97/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
98/2017/2018
45,50 zł

99/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot
100/2017/2018
45,50 zł

101/2017/2018
77,00 zł
4 zwroty
102/2017/2018
45,50 zł

103/2017/2018
91,00 zł

104/2017/2018
136,50 zł

105/2017/2018
45,50 zł

106/2017/2018
45,50 zł

107/2017/2018
45,50 zł

108/2017/2018
45,50 zł

109/2017/2018
91,00 zł

110/2017/2018
Zapłacone

111/2017/2018
45,50 zł

112/2017/2018
45,50 zł

113/2017/2018
----------------

114/2017/2018
35,00 zł
3 zwroty
115/2017/2018
45,50 zł

116/2017/2018
91,00 zł

117/2017/2018
87,50 zł
1 zwrot
118/2017/2018
45,50 zł

119/2017/2018
45,50 zł

120/2017/2018
45,50 zł

121/2017/2018
59,50 zł
9 zwrotów
122/2017/2018
45,50 zł

123/2017/2018
10,50 zł






 

Jadłospis w naszej stołówce
układany jest z uwzględnieniem:  

ROZPORZĄDZENIA MINISTRA ZDROWIA
z dnia 26 sierpnia 2015 r.
w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach

Szczegóły:
Środki spożywcze stosowane w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty dobiera się w taki sposób, aby:
  • na całodzienne żywienie składały się środki spożywcze pochodzące z różnych grup środków spożywczych;
  • obiad  zawierał produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze;
  • obiad podawany w stołówce szkolnej dostarczał 30% całodziennego zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami żywienia przy wyliczeniu średnioważonej normy dla danej grupy uczniów.
W żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty stosuje się:
  • produkty zbożowe lub ziemniaki (przetworzone): 
o niskiej zawartości sodu/soli, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia; 
jedną lub więcej porcji w obiedzie; 
trzy lub więcej różnych produktów z tej kategorii środków spożywczych w posiłkach obiadowych w tygodniu;
nie więcej niż jedną porcję potrawy smażonej z tej kategorii środków spożywczych w tygodniu;
do smażenia jest używany olej roślinny rzepakowy
  • warzywa:
surowe lub przetworzone;
bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
w przypadku przetworzonych – o niskiej zawartości sodu/soli;
w przypadku warzyw suszonych: bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
jedną lub więcej porcji warzyw każdego dnia w posiłku obiadowym;
trzy lub więcej porcji surowych warzyw w posiłkach obiadowych w tygodniu;
trzy lub więcej różnych warzyw w posiłkach obiadowych w tygodniu
  • owoce:
surowe lub przetworzone;
bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
w przypadku owoców suszonych: bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
jedną lub więcej porcji owoców każdego dnia w posiłku obiadowym;
trzy lub więcej różnych owoców w posiłkach obiadowych w tygodniu

  • warzywa lub owoce, przy czym:
w żywieniu całodziennym podaje się pięć porcji warzyw lub owoców, jedna porcja może być zastąpiona przez sok w porcji nieprzekraczającej 200 ml;
dodatek warzyw lub owoców podaje się w każdym posiłku każdego dnia

  • mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona:
jedną lub więcej porcji żywności z tej kategorii środków spożywczych każdego dnia;
porcję ryby co najmniej raz w tygodniu;
do smażenia jest używany olej rzepakowy;
nie więcej niż jedną porcję potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku

  • napoje przygotowywane na miejscu bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu
herbata  jest słodzona naturalnym miodem pszczelim;
kompot owocowy

  • inne produkty:
sól  w procesie przygotowania posiłku jest stosowana sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa);
sól nie jest stosowana po procesie przygotowania posiłku;

zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli;
zupy, sosy oraz potrawy sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników