STOŁÓWKA


Numery  kontaktowe:
Kierownik świetlicy: 
32 21 89 122 wew. 20
Intendentka  
32 21 89 122 wew. 19

Opłata za obiady w miesiącu czerwcu wynosi: 15x3,50=52,50 zł
 Termin płatności: 8 czerwiec 2018
 W czerwcu nie ma możliwości odliczeń obiadów! (koniec okresu rozliczeniowego)

Wszystkim uczniom odliczyliśmy dni, kiedy wyjeżdżają na wycieczki, a uczniom przebywającym
 w zielonej szkole - dni pobytu nad morzem.

Każde dziecko otrzymało druczek z kwotą do zapłaty. Kwotę tę można również sprawdzić w tabeli znajdującej się pod jadłospisem (każda rodzina ma indywidualny numer umowy). 
Można także uzyskać informację telefoniczną.

Każdą nieobecność dziecka należy zgłosić do godz. 8:00 telefonicznie : 21 89 122 w. 19.

Numer konta:  73 8435 0004 0000 0003 1844 0005

11 czerwca –  21 czerwca

PONIEDZIAŁEK 
Alergeny
I danie
Kapuśniak
1, 

1
Zboża zawierające gluten
2
Białka mleka krowiego
3 Jaja
4
ryba
5 Seler
6 Orzechy
7 Orzechy ziemne

II danie
Knedle z truskawką,  kompot, owoc
WTOREK 

I danie
Zupa marchewkowa (z makaronem)
1, 
II danie
Ziemniaki, biała pieczeń, sałatka ogórkowa,  kompot, owoc
ŚRODA 

I danie
Zupa fasolowa

II danie
Ziemniaki, sznycel z indyka, kapusta biała gotowana, kompot, owoc
CZWARTEK

I danie
Rosół z makaronem
 1, 5
II danie
Ziemniaki, schab duszony, surówka z kapusty kiszonej, kompot, owoc
 PIĄTEK

I danie
Żurek
 1, 4
II danie
Ryż z warzywami, ryba, kompot, owoc

PONIEDZIAŁEK 
Alergeny
I danie
Barszcz ukraiński


1
Zboża zawierające gluten
2
Białka mleka krowiego
3 Jaja
4
ryba
5 Seler
6 Orzechy
7 Orzechy ziemne

II danie
Ryż z jabłkiem,  kompot, owoc
WTOREK 

I danie
Rosół z lanym ciastem
1, 3, 5
II danie
Sałatka jarzynowa, kotlet drobiowy,  kompot, owoc
ŚRODA 

I danie

1, 
II danie
Fasolka po bretońsku, pieczywo mieszane, kompot, owoc
CZWARTEK

I danie
Rosół z makaronem
 1, 5
II danie
Ziemniaki, pieczeń wieprzowa duszona, kapusta kiszona gotowana, kompot, owoc
 PIĄTEK

I danie


II danie


SMACZNEGO







Lista opłat:

Numer umowy
Kwota do zapłaty
Uwagi
odliczono:
1/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
2/2017/2018
49,00 zł
1 dzień wycieczki
3/2017/2018
140,00 zł
5 dni wycieczki
4/2017/2018
49,00 zł
1 dzień wycieczki
5/2017/2018
49,00 zł
1
6/2017/2018
49,00 zł
1
7/2017/2018
49,00 zł
1
8/2017/2018
49,00 zł
1
9/2017/2018
42,00 zł
1 dzień wycieczki+2 zwroty
10/2017/2018
101,50 zł
1 zwrot
11/2017/2018
49,00 zł
1 zwrot
12/2017/2018
147,00 zł
3 dni wycieczki
13/2017/2018
52,50 zł

14/2017/2018
49,00 zł
1 dzień wycieczki
15/2017/2018
52,50 zł

16/2017/2018
28,00 zł
1 dzień wycieczki
17/2017/2018
52,50 zł

18/2017/2018
31,50 zł

19/2017/2018
21,00 zł

20/2017/2018
52,50 zł

21/2017/2018
52,50 zł

22/2017/2018
52,50 zł

23/2017/2018
24,50 zł
2 zwroty
24/2017/2018
---------------

25/2017/2018
38,50 zł
4 zwroty
26/2017/2018
52,50 zł

27/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
28/2017/2018
52,50 zł

29/2017/2018


30/2017/2018
0,00 zł
9 zwrotów
31/2017/2018
31,50 zł

32/2017/2018
17,50 zł
4 zwroty
33/2017/2018
31,50 zł

34/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
35/2017/2018
---------------------

36/2017/2018
52,50 zł

37/2017/2018
52,50 zł

38/2017/2018
------------------

39/2017/2018
52,50 zł

40/2017/2018
105,00 zł

41/2017/2018
49,00 zł
1 zwrot
42/2017/2018
52,50 zł

43/2017/2018
101,50 zł
1 dzień wycieczki
44/2017/2018
52,50 zł

45/2017/2018
52,50 zł

46/2017/2018
84,00 zł

47/2017/2018
----------------------

48/2017/2018
52,50 zł

49/2017/2018
52,50 zł

50/2017/2018
52,50 zł

51/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
52/2017/2018
105,00 zł

53/2017/2018
105,00 zł

54/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
55/2017/2018
105,00 zł

56/2017/2018
52,50 zł

57/2017/2018
84,00 zł

58/2017/2018
--------------

59/2017/2018
21,00 zł
3 zwroty
60/2017/2018
31,50 zł

61/2017/2018
31,50 zł

62/2017/2018
80,50 zł
1 dzień wycieczki
63/2017/2018
84,00 zł

64/2017/2018
31,50 zł

65/2017/2018
52,50 zł

66/2017/2018
52,50 zł

67/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
68/2017/2018
105,00 zł

69/2017/2018
35,00 zł
3 zwroty, 2 dni wycieczki
70/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
71/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
72/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
73/2017/2018
52,50 zł

74/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
75/2017/2018
31,50 zł
4 zwroty, 2 dni wycieczki
76/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
77/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
78/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot, 2 dni wycieczki
79/2017/2018
105,00 zł

80/2017/2018
52,50 zł

81/2017/2018
52,50 zł

82/2017/2018
49,00 zł
1 zwrot
83/2017/2018
98,00 zł
2 zwroty
84/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
85/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
86/2017/2018
------------------

87/2017/2018
35,00 zł
3 zwroty, 2 dni wycieczki
88/2017/2018
28,00 zł
1 dzień wycieczki
89/2017/2018
24,50 zł
1 dzień wycieczki, 1 zwrot
90/2017/2018
28,00 zł
1 dzień wycieczki
91/2017/2018
28,00 zł
1 dzień wycieczki
92/2017/2018
28,00 zł
1 dzień wycieczki
93/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot, 2 dni wycieczki
94/2017/20180
14,00 zł
1 dzień wycieczki
95/2017/2018
42,00 zł
1 dzień wycieczki
96/2017/2018
42,00 zł
1 dzień wycieczki
97/2017/2018
42,00 zł
1 dzień wycieczki
98/2017/2018
42,00 zł
1 zwrot, 2 dni wycieczki
99/2017/2018
38,50 zł
2 zwroty, 2 dni wycieczki
100/2017/2018
52,50 zł

101/2017/2018
80,50 zł
1 dzień wycieczki
102/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
103/2017/2018
98,00 zł
2 dni wycieczki
104/2017/2018
157,50 zł
dopłata za 3 dni maja, 3 dni wycieczki
105/2017/2018
31,50 zł

106/2017/2018
42,00 zł
3 dni wycieczki
107/2017/2018
-----------------

108/2017/2018
42,00 zł
3 dni wycieczki
109/2017/2018
77,00 zł
4 zwroty, 4 dni wycieczki
110/2017/2018
------------------

111/2017/2018
42,00 zł
3 dni wycieczki
112/2017/2018
45,50 zł
2 dni wycieczki
113/2017/2018
------------------

114/2017/2018
49,00 zł
1 dzień wycieczki
115/2017/2018
42,00 zł
3 zwroty
116/2017/2018
-----------------

117/2017/2018
105,00 zł

118/2017/2018
52,50 zł

119/2017/2018
52,50 zł

120/2017/2018
Nadpłacone za nieobecności

121/2017/2018
84,00 zł
1 zwrot, 5 dni wycieczki
122/2017/2018
52,50 zł

123/2017/2018
7,00 zł

124/2017/2018
31,50 zł




125/ 2017/2018
52,50 zł





Jadłospis w naszej stołówce
układany jest z uwzględnieniem:  

ROZPORZĄDZENIA MINISTRA ZDROWIA
z dnia 26 sierpnia 2015 r.
w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach

Szczegóły:
Środki spożywcze stosowane w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty dobiera się w taki sposób, aby:
  • na całodzienne żywienie składały się środki spożywcze pochodzące z różnych grup środków spożywczych;
  • obiad  zawierał produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze;
  • obiad podawany w stołówce szkolnej dostarczał 30% całodziennego zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami żywienia przy wyliczeniu średnioważonej normy dla danej grupy uczniów.
W żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty stosuje się:
  • produkty zbożowe lub ziemniaki (przetworzone): 
o niskiej zawartości sodu/soli, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia; 
jedną lub więcej porcji w obiedzie; 
trzy lub więcej różnych produktów z tej kategorii środków spożywczych w posiłkach obiadowych w tygodniu;
nie więcej niż jedną porcję potrawy smażonej z tej kategorii środków spożywczych w tygodniu;
do smażenia jest używany olej roślinny rzepakowy
  • warzywa:
surowe lub przetworzone;
bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
w przypadku przetworzonych – o niskiej zawartości sodu/soli;
w przypadku warzyw suszonych: bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
jedną lub więcej porcji warzyw każdego dnia w posiłku obiadowym;
trzy lub więcej porcji surowych warzyw w posiłkach obiadowych w tygodniu;
trzy lub więcej różnych warzyw w posiłkach obiadowych w tygodniu
  • owoce:
surowe lub przetworzone;
bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
w przypadku owoców suszonych: bez dodatku cukrów i substancji słodzących;
jedną lub więcej porcji owoców każdego dnia w posiłku obiadowym;
trzy lub więcej różnych owoców w posiłkach obiadowych w tygodniu

  • warzywa lub owoce, przy czym:
w żywieniu całodziennym podaje się pięć porcji warzyw lub owoców, jedna porcja może być zastąpiona przez sok w porcji nieprzekraczającej 200 ml;
dodatek warzyw lub owoców podaje się w każdym posiłku każdego dnia

  • mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona:
jedną lub więcej porcji żywności z tej kategorii środków spożywczych każdego dnia;
porcję ryby co najmniej raz w tygodniu;
do smażenia jest używany olej rzepakowy;
nie więcej niż jedną porcję potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku

  • napoje przygotowywane na miejscu bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu
herbata  jest słodzona naturalnym miodem pszczelim;
kompot owocowy

  • inne produkty:
sól  w procesie przygotowania posiłku jest stosowana sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa);
sól nie jest stosowana po procesie przygotowania posiłku;

zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli;
zupy, sosy oraz potrawy sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników